Mariëlle Brink

Mariëlle over zichzelf

Een aantal jaren geleden, ben ik me gaan verdiepen in autisme, omdat ik in mijn omgeving en bij mezelf overeenkomsten zag met enkele kenmerken van autisme. Jarenlang heb ik me afgevraagd waarom ik me niet op mijn gemak voelde in massa’s, waarom ik steeds moest acclimatiseren tussen bezigheden in, waarom ik me naar ging voelen bij fel licht en harde volumes. Ook mijn ‘andere’ en kritische kijk op veel onderwerpen, maakte dat ik me vaak onprettig voelde in gezelschap. Daarnaast had en heb ik grote behoefte aan oprechtheid en kon ik maar niet begrijpen waarom sommige mensen sociaal wenselijke dingen zeggen zonder deze te menen. In situaties waarin een groot beroep werd gedaan op mijn sociale vaardigheden, raakte ik overprikkeld. En hadden veel mensen niet al eens gezegd, dat ik motorisch soms onhandig overkom of geobsedeerd met een onderwerp bezig ben?

Het moest dus wel iets te maken hebben met autisme!

In mijn zoektocht, heb ik ontzettend veel gelezen over autisme, testjes gedaan op het internet en gesproken met psychologen. De grootste waarde heb ik gehecht aan de gesprekken met mensen met autisme en met mensen die leven in de omgeving van mensen met autisme.  Met veel van deze mensen, is een hechte vriendschappelijke band ontstaan, die ik koester. Zij hebben mij geïnspireerd om deze website te starten en een stem te geven aan autisme.

Inmiddels is duidelijk, dat ik geen autisme heb, maar dat de oorzaken van mijn ‘struggles’ op een ander vlak liggen; een zekere hooggevoeligheid, behoefte aan oprecht contact en intellectuele uitdaging vormen een deel van mijn persoonlijkheid. Er is veel overlap met kenmerken van autisme.

Ik ben moeder van twee prachtige kinderen in de pubertijd en werk, naast mijn werkzaamheden met Autspoken, op een MBO als Programmamanager Onderwijsvernieuwing.

Samen met mijn kinderen, verzorg en rijd ik ons eigen paard. Paarden lijken dikwijls autistische trekken te hebben en dwingen je om duidelijk te zijn, aandacht te hebben, vertrouwen te geven en te ontvangen en aan te voelen wat het dier nodig heeft. Voel je je paard goed aan, dan gaat het dier voor je door het vuur. De buitenlucht doet ons ook erg goed. Een prima manier om te ontprikkelen, weg van de drukke stad en volledig in contact met elkaar en met ons paard. Mijn droom is om ooit iets te ondernemen met paarden en autisme.

Sprekerservaring

Mijn op autodidactische wijze opgedane kennis van autisme, deel ik graag met een breder publiek door te spreken tijdens (interactieve) bijeenkomsten.

Ik heb veel sprekerservaring, zowel voor grote zalen als in kleine bijeenkomsten. Presenteren vind ik leuk en ik houd van de groepsdynamiek tussen de deelnemers, die ik er graag bij betrek.

Waarover Mariëlle spreekt

Ik richt me tot werkgevers, die handvatten willen krijgen voor de inzet en talentbenutting van mensen met autisme. Maar ook ‘communicatie met mensen met autisme’ is een onderwerp waarover ik mijn kennis deel.

Boekingen Mariëlle

In overleg op alle weekdagen. Avonden bij voorkeur niet in het weekend.