Mariëlle Brink

Mariëlle over zichzelf

Ik ben 47 jaar. Het onderwerp ‘autisme’ is pas sinds enkele jaren belangrijk in mijn leven. Na een lange zoektocht naar de oorzaken van moeizame relaties met enkele mensen in mijn omgeving, kwam ik erachter, dat de hoogbegaafde, starre, botte, vaak creatieve, soms overgevoelige en soms compleet koude mensen waar ik moeite mee had, mogelijk autisme hebben.

Ik ben alles over autisme gaan lezen, heb ontzettend veel gesprekken gevoerd met mensen met autisme en ben op die manier als een autodidact deskundig geworden. Naast veel verklaringen voor de moeizame relaties in mijn eigen leven, heb ik ontzettend veel begrip gekregen voor mensen met autisme. Ik ben gaan ervaren, dat ‘neurotypische’ mensen zich vaak niet goed kunnen inleven in mensen met autisme. En daar wil ik verandering in brengen.

Maar wat een herkenning ook in mijn eigen gedrag. Hoewel ik mezelf altijd heb gezien als een creatief, gevoelig, slim, vriendelijk en communicatief mens…Het zou zomaar kunnen, dat ik iets in het autistisch spectrum heb. Wie niet eigenlijk? Volgens officiële cijfers, heeft slechts 1 op de 90 mensen autisme. Hoe komt het dan dat in mijn omgeving zeker 20% van de mensen kenmerken ervan heeft? En dat ik door erover te praten steeds vaker hoor van mensen dat ze het zelf ook (denken te) hebben? Of dat hun kind het heeft? Of een ander familielid? Kennelijk maakt het open gesprek erover de weg vrij voor mensen om zich uit te spreken. En daar hebben werkgevers en collega’s van mensen met autisme ook iets aan! Daarom wil ik erover spreken en bloggen.

Sprekerservaring

Ik heb veel sprekerservaring, zowel voor grote zalen als in kleine bijeenkomsten. Presenteren vind ik leuk en ik houd van de groepsdynamiek tussen de deelnemers. Geef mij een groep mensen en een onderwerp en ik heb plezier! Over autisme heb ik nog nooit een presentatie gegeven, wel over de arbeidsmarkt, over flexibilisering van werk, talentmanagement en ‘slim werken’. Nu wil ik mijn sprekerservaring combineren met mijn kennis van autisme.

Waarover Mariëlle spreekt

Ik richt me graag tot werkgevers, die handvatten willen krijgen voor de inzet en talentbenutting van mensen met autisme. Maar ook ‘communicatie met mensen met autisme’ is een onderwerp waar ik graag over wil spreken.

Boekingen Mariëlle

In overleg op alle weekdagen. Avonden bij voorkeur niet in het weekend.