Petra P

Petra over zichzelf

Ik ben 33 jaar. In 2014 heb ik de diagnose autisme gekregen. Wat ben ik mezelf dankbaar dat ik hier tijdens een zoektocht naar mezelf achter ben gekomen. Vroeger dacht ik altijd dat een psycholoog alleen nodig is als het heel slecht met je gaat.

Al sinds de basisschool liep ik tegen problemen aan. Ik had wel vriendinnen, echter werd ik ook buitengesloten en soms zelfs gepest. Met de jaren had ik een heel erg laag zelfbeeld gekregen. Op mijn 17e en 23e verloor ik mijn ouders. Eigenlijk heb ik hierdoor heel goed geleerd om te overleven en door te blijven gaan. Uiteindelijk ging het beter met mij toen ik zelfhulp boeken begon te lezen en mij liet doorverwijzen door de huisarts naar het GGZ.

Mijn diagnose verklaarde heel veel dingen waar ik in het verleden tegenaan liep. In het begin had ik er wel moeite mee omdat ik mezelf meer herken in ADD en hooggevoeligheid. Doordat ik erg goed ben in analyseren begon ik mezelf steeds beter te leren kennen. Ik leerde van mezelf te houden met al mijn goede en slechtere eigenschappen. Uiteraard is dit wel met vallen en opstaan gegaan. Toch kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik ondanks mijn autisme erg succesvol ben. Met de juiste mensen om mij heen ben ik heel erg in mijn kracht komen te staan.

Naar mijn idee ben ik door een aantal simpele tools en zelfontwikkeling heel erg gegroeid als persoon. Waarschijnlijk zijn al deze tools de oorzaak waardoor ik zonder al te veel problemen 40 uur per week kan werken. Ik ben zelfs bezig om een blog te beginnen zodat ik andere mensen kan gaan inspireren. Hier krijg ik erg veel energie van. Iedereen kan van elkaar leren en elkaar helpen om te groeien als persoon.

Sprekerservaring

Ik heb nog weinig ervaring met spreken voor (grote) groepen. Wel heb ik ervaring om mijn verhaal te delen binnen meerdere veilige en vertrouwde groepen. Ook heb ik veel sprekers gezien door het volgen van seminars.

Waarover Petra spreekt

Ik wil mij graag richten op werkgevers die meer willen weten over hoe het is om als autist toch 40 uur te kunnen werken. In de juiste omgeving en met de juiste tools is er heel veel mogelijk. Mijn eigen positiviteit en nieuwe manier van denken wil ik heel graag delen. Ook deel ik graag tips voor op de werkvloer om het als werkgever voor een werknemer met autisme makkelijker te maken. Goed communiceren en een goede werkplek zijn erg belangrijk.

Boekingen Petra

In overleg. Bij voorkeur in het weekend of in de avond, echter wil ik ook wel in goed overleg overdag spreken.