Jeroen Spapens

Mijn naam is Jeroen Spapens. Samen met mijn auti-maatje Robert speel ik de voorstelling “F*ck You Rain Man”, waarin we afrekenen met vooroordelen over autisme.

Ik geef onder de naam “Juggle a Future” een inkijkje in de unieke denkwijze en creativiteit bij mensen met autisme. Ik laat zien dat mensen met autisme door hun unieke kijk anderen in beweging kunnen zetten door  (voor)oordelen om te buigen en te ontkrachten, zonder af te wijken van de algemene kenmerken bij mensen met autisme.

In mijn presentaties  komt tot uiting dat ik ervoor gekozen heb mijn leven niet meer te laten belemmeren door negatieve gedachten. Met humor, muziek, monologen en interactie breng ik mensen in beweging om  met andere ogen te kijken naar autisme.

Als voormalig leraar Speciaal Onderwijs Cluster 4 heb ik veel kinderen, ouders, collega’s en instanties mogen zien en ervaren. Deze ervaringen, ) lees mijn bevindingen)  neem ik  mee in gesprekken en activiteiten. Helaas heb ik de stap naar intern begeleider  in mijn onderwijs-carrière niet mogen maken.  Kort nadat ik mijn diagnose autisme kreeg werd ik ontslagen.

Achter een berg van moeilijkheden ligt een land van mogelijkheden. Ik deel mijn ervaringen, ondergangen en strubbelingen om te laten zien dat je met autisme een heel  mooi leven kan hebben. Dit is niet altijd makkelijk, meestal wel  mogelijk.  Helaas heeft niet  iedereen deze keuze.  Daarom richt ik mij het meest op mensen met een normale tot hoge intelligentie.

Ook kan ik krachtige gastlessen geven op scholen, binnen bedrijven en organisaties. Deze worden in overleg op maat gemaakt.

In mijn thuispraktijk help ik mensen om hun talenten en kwaliteiten te ontdekken. Door mijn speciale  vorm van gespreksvoering komen talenten en kwaliteiten aan de  oppervlakte  en kunnen wensen uitgesproken en mogelijk ook vervuld worden.  Dit wordt mogelijk gemaakt door jongleren in spelvorm. Een krachtige  manier om ook zicht te krijgen op belemmerende factoren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit creatieve brein? Tot ziens dan bij één van mijn boeiende optredens. Ik neem altijd mijzelf,  mijn gitaar, liedjes en jongleerballen mee.