Raymond van Es

Raymond over zichzelf

Ik ben 49 jaar. Als kind had ik weinig aansluiting bij mijn leeftijdgenoten en werd ik veel gepest. Wat er precies met me aan de hand was, bleef onduidelijk. Autisme was in de jaren zeventig een nog tamelijk onontgonnen terrein. Pas in 2005 kreeg ik de diagnose Asperger. Op dat moment vielen de puzzelstukjes op zijn plaats. Inmiddels is er veel meer bekend over autisme. Toch zijn er nog veel vooroordelen over autisme. Ik wil een bijdrage leveren aan het bestrijden van deze vooroordelen.

Ik ben begonnen op de MAVO, maar heb uiteindelijk een universitaire studie afgerond (filosofie).  Vanwege mijn Asperger heb ik een WAJONG uitkering. Ik doe veel, maar ik word er niet voor betaald. Ik werk als redacteur voor een tijdschrift van een dagopvang binnen de GGZ. Ik organiseer wekelijks culturele uitstapjes. Ik ben de contactpersoon van de PAS gespreksgroep in Leiden en ik ben secretaris van het bestuur van de afdeling GroenLinks Leiden.

Sprekerservaring

Ik heb enige sprekerservaring, maar ik ben bepaald geen routinier. Vorig jaar heb ik een lezing gehouden voor ‘The Hague Skeptics in The Pub’ over een filosofisch thema waar ik op ben afgestudeerd; de vrije wil. Tijdens mijn studie heb ik ook wel eens moeten spreken en heb ik enige training gehad in het kader van de cursus taalvaardigheid.

Waarover Raymond spreekt

Ik zou graag aandacht willen besteden aan de misverstanden en mythen rondom autisme. Daarnaast zou ik willen spreken over mijn persoonlijke verhaal en mijn ervaringen met betrekking tot autisme. Ik wil bewustwording en emancipatie van autisten bewerkstelligen.

Boekingen Raymond

Raymond kan voor de maandag, donderdag of vrijdag geboekt worden. Spreekbeurten in de avond in overleg.