Alles kun je organiseren

Door: Germo Bekendam

Een aantal jaren geleden zat ik met een vriend te praten over mijn wens actiever te gaan sporten. Fitness training of iets dergelijks. “Ik zie het alleen niet zitten om drie keer in de week een uur naar de sportschool te gaan. Dat vind ik zonde van mijn tijd!”, riep ik. “Dat moet toch anders kunnen? Alles kun je organiseren!”, zei ik.

Hij begon te vertellen over een andere manier van fitness. “Ik ben fit in 20 minuten per week en train slechts één keer.” Ik viel stil en keek hem met ongeloof aan. “Hoe kan dan nou?”, vroeg ik verbaasd. “Ga deze week maar met me mee, dan kun je het zelf uitproberen”, vervolgde hij. Aangekomen bij de sportschool merkte ik dat ik het best spannend vond. Want hoe kun je nou sporten in slechts 20 minuten?

Ook vond ik het raar dat ik gewoon in mijn spijkerbroek en shirt kon trainen. Maar goed, ik ging het gewoon uitproberen. Ik had een persoonlijke trainer die samen met mij zes oefeningen ging doen. Iedere oefening was gericht op het trainen van één bepaalde spiergroep. Ik deed onder andere een oefening voor de beenspieren. Intensief. Zwaar. Pijnlijk. Dit voelde heel onwennig! Na de zesde oefening was het klaar. Mijn lichaam was klaarwakker! Het voelde alsof ik een power boost had gekregen.

Ik maakte een afspraak voor de week erop. Mijn lichaam mocht nu een week uitrusten. In die week konden de spieren herstellen en spierkracht opbouwen. Daarom was één keer in de week trainen voldoende. Ik had de dag erna behoorlijk wat spierpijn die in de loop van de week gelukkig verdween. De week erna ging de training een stuk soepeler en ik besloot deze vorm van sporten te blijven doen.

Ik train nu inmiddels vijf jaar op deze wijze en heb een vast moment in de agenda gepland: elke woensdag om 7.20 uur. Ik voel me na afloop fris, fit én energiek. Sporten op een efficiënte manier.

Alles kun je organiseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *