Mini-congres ‘Werken vanuit je kwaliteit’

Was je er niet bij? Deelnemer Vincent schreef een mooi verslag van deze bijeenkomst.

Op 19 mei a.s. van 14.00 tot 18.00 uur vindt ons mini-congres plaats over ‘werken vanuit je kwaliteit’. Een leerzame en inspirerende middag, waarin je je kwaliteiten leert kennen en waar organisaties handige handvatten krijgen om talenten van medewerkers volledig te benutten. Het wordt interactief met diverse ‘beweeglijke’ workshops voor zowel organisaties als mensen met autisme. De workshop van UWV is bij uitstek geschikt voor organisaties in het MKB.

Doelgroepen:

  • Mensen met autisme en een normale tot hoge begaafdheid
  • Organisaties die gebruik willen maken van de talenten van mensen met autisme

Locatie:

De bijeenkomst vindt plaats bij De Ondernemerstuin in Alkmaar, die hun locatie beschikbaar stellen. Met deze sponsoring, kunnen we de bijeenkomst voor deelnemers gratis aanbieden. De Ondernemerstuin is een nieuw verzamelgebouw van (MKB) organisaties, die actief zijn in Food, Health, Sport, Innovatie en Technologie. De Ondernemerstuin beschikt over een prachtige botanische tuin. Bij mooi weer, zullen we daar tijdens de workshops zeker gebruik van maken.

Programma:

13.30 – 14.00: Inlopen en ontvangst

14.00 – 14.15: Korte intro door initiatiefnemers van dit congres Anjo Jol en Mariëlle Brink

14.15 – 14.45: Keynote door Suzanne Agterberg van Spectrumvisie. Tijdens de borrel verkoopt zij haar boek ‘Autisme anders bekijken’ voor EUR 20,00. Je kunt het ook hier bestellen.

14.45 – 15.45: Workshopronde 1

15.45 – 16.00: Pauze

16.00 – 17.00: Workshopronde 2

17.00 – 18.00: Afsluitende (netwerk)borrel

De workshops:

  1. Mariska Rol met ‘LEGO Serious Play’; aan de slag met LEGO. Na een korte introductie in de methode, zijn de LEGO-blokjes je gereedschap om je talenten te ontdekken en maak je kennis met hoe jouw persoonlijkheid zich verhoudt tot anderen. Deze workshop is alleen nog in ronde 1 te boeken.
  2. UWV; praktische workshop/presentatie over regelingen en subsidies, die het MKB ontlasten van ‘administratieve rompslomp’ bij de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De presentatie wordt gegeven door Ronald van Ammers, UWV Werkgeversservicepunt, Alkmaar.
  3. Bart Linders en Rinie van Leeuwen; in deze workshop maak je contact met je gevoel. Hoe gebruik jij je gevoel? En hoe ga je om met je persoonlijke ruimte? Houd je afstand of ga je het contact aan? Wil je (aan)geraakt worden of liever niet? Een workshop waarin je experimenteert met je persoonlijke ruimte. Deze workshop is alleen nog in ronde 1 te boeken.
  4. Ineke Hurkmans van Jump Movement; deze workshop laat je beslissen wat je volgende stap gaat zijn in wat je echt wilt of juist in waarmee je wilt stoppen. Deze workshop wordt alleen gegeven in het eerste tijdblok van 14.45 tot 15.45 uur. Voor de tweede ronde workshops, is deze workshop dus niet in te plannen. Deze workshop is volgeboekt. Je kunt je nog aanmelden voor de andere workshops.

Prijs:

Gratis

Locatie:

De Ondernemerstuin, Berenkoog 35 te Alkmaar. Dit ligt op Bedrijventerrein ‘Beverkoog’. Bekijk de website voor de routebeschrijving en informatie over de locatie. Of bekijk (en like) de Facebookpagina.

Aanmelden:

Aanmelden kan door een mail te sturen. Vergeet niet de 2 workshops van je voorkeur te vermelden. We kunnen de plekken in de workshops niet garanderen, vol is vol. Zorg dus dat je er snel bij bent.