Kick-off bijeenkomst november 2016

Was je er niet bij? Deelnemer Arie Boven van Autismevriendelijk Nederland heeft een verslag gemaakt van de bijeenkomst en de workshop die hij heeft gevolgd. Lees hier zijn verslag van deze bijeenkomst.
Wij danken Arie voor zijn verslaglegging!

Op 18 november 2016 van 14.00 tot 17.30 uur vindt onze eerste bijeenkomst plaats bij ‘gastheer’ The Admin People in Woerden. Cateraar Napkins verzorgt de koffie, thee en de borrel achteraf.

Adres: Trasmolenlaan 5, 3447 GZ te Woerden.

Doelgroepen

Mensen met een autisme spectrum stoornis en een normale tot bovengemiddelde intelligentie, die hun eigen ervaringen willen delen met werkgevers. En werkgevers, die concrete handvatten willen krijgen voor het organiseren van werk voor mensen met autisme en een normale tot bovengemiddelde intelligentie.

Waar we op hopen

Een interactieve middag met ruimte voor kennis maken en kennis delen, informatie en concrete stappen naar het vervolg.

Op het programma:

Vanaf 13.30 kun je binnenlopen. Om 14.00 uur starten we het programma. We bieden geen lunch aan. Niet uit onaardigheid, maar omdat we rekening houden met een deel van de doelgroep. Het kan erg overprikkelend zijn om samen te lunchen met mensen die je niet kent, nadat je net een reis hebt ondernomen of uit je werk komt. We hebben liever je volle aandacht bij het programma. Als je het fijn vindt om nader kennis te maken met anderen, bieden we een afsluitende borrel aan.

14.00 – 14.15: introductie door Autspoken. We nemen je mee in onze doelen, waar we voor staan en wat onze toekomstplannen zijn. Door: Jaap Brand en Mariëlle Brink.

14.15 – 14.45: een lezing door Germo Bekendam over de organisatie van werk en het aanbrengen van structuur in je werk

14.45 – 15.00: korte pauze en inlopen bij dialoogsessie/workshop

15.00 – 16.00: workshop/dialoogsessie: keuze uit enkele*

16.00 – 16.30: plenaire presentatie over de uitkomsten van haar onderzoek over ‘werken met autisme’ door Birsen Başar. Na haar presentatie gelegenheid om haar boek(en) te kopen. Ze schreef o.a. ‘De jungle van autisme’ en ‘Autisme in andere culturen’

16.30 – 17.30: gelegenheid tot napraten tijdens een frisdrankje of borrel

* Workshop/dialoogsessie:

Je kunt kiezen uit enkele workshops/dialoogsessies:

Hein Masseling, directeur Operations van Specialisterren verzorgt een interactieve workshop over hoe zij werken met autisme mogelijk gemaakt. Aan de orde komen de organisatie van werk, de rol van de werkgever en talentbenutting.

Peter Teeuwen verzorgt een dialoogsessie, waarin aan de hand van gedurfde stellingen het gesprek wordt aangegaan over autisme en werk.

Harry Lemmens van ITvitae verzorgt een workshop over hoe je werk goed kunt organiseren voor mensen met autisme, terwijl autisme niet eenduidig is. De naam van deze werkgever wordt spoedig bekend gemaakt.

Voor een workshop hoef je je van tevoren niet aan te melden, dit doen we bij binnenkomst.

Na de bijeenkomst…

Streven we naar een concreet vervolg met de deelnemers. Als ‘ambassadeurs’ van Autspoken, waaronder werkgevers, bouwen we samen verder aan begrip en een inclusieve arbeidsmarkt!

Prijs

Deze eerste bijeenkomst is gratis. We hopen dat je ‘betaalt’ met je aanwezigheid, je kennis, je ervaringen en je ambitie!

En verder…

We houden het klein tijdens deze eerste bijeenkomst, bij 30 deelnemers is het vol. We hebben graag een mix van ca. vijf werkgevers en 25 mensen met autisme. Als we op het saldo van 25 aanmeldingen nog geen werkgevers hebben, geven we vanaf dat aantal voorrang aan werkgevers.

8 gedachten over “Kick-off bijeenkomst november 2016”

  1. Ik zou graag willen komen, maar met openbaar vervoer is een industriegebied in Woerden iets te lastig. Volgende keer in een grotere stad of nabij een station? Ik hoop dat dat gaat lukken.
    Ik kan eventueel zelf ook een locatie regelen via mijn werk. Is alleen in Purmerend, dat is weer lastiger voor mensen uit het zuiden.

    1. Hoi Marvin, jammer dat je niet komt vanwege de reisafstand. Purmerend ligt niet heel centraal voor veel mensen, maar als het vlakbij een station is, is het wel het overwegen waard voor een volgende keer. Hoop je bij een volgende keer te verwelkomen.

  2. Zou dolgraag ook mijn verhaal kunnen doen, cq aanwezig zijn. logistiek probleem helaas.

    Zijn er in de toekomst soortgelijke dagen gepland op locaties die vooral met OV makkelijk bereikbaar zijn?
    (ik heb geen auto en OV is me erg duur)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *